lekker handig

Tips woning verhuren.

Tips woning verhuren

Bij de verhuur van een woning komt veel kijken. Schakelt u KRACHT makelaars in, dan nemen wij u alle zorgen uit handen. Gaat u zelf aan de slag, dan zijn er veel zaken waar u op moet letten. Wij delen op deze pagina graag een aantal belangrijke verhuurtips met u.

Tip #1

Verhelp achterstallig onderhoud. Zorg dat de woning in orde is als u deze gaat verhuren. Verhelp achterstallig onderhoud. Hierdoor voorkomt u veel ergernissen bij de huurder. Ook vergroot het de kans op een snellere verhuur van uw woning.

Tip #2

Zorg voor een goede (online) presentatie van uw woning. U wilt uw woning natuurlijk zo snel mogelijk verhuren. Zorg dat u een goede (online) presentatie van uw woning maakt. Hierbij is een gedetailleerde omschrijving belangrijk en natuurlijk ook mooie foto’s en video. Benadruk de positieve elementen van uw woning / buurt / buren / etc.

Tip #3

Bepaal een realistische verhuurprijs. Iedere verhuurder wil een zo hoog mogelijke huurprijs ontvangen, maar deze moet wel realistisch zijn. Verdiep u goed in de markt en bepaal een realistische huurprijs.

Tip #4

Laat een professioneel huurcontract opstellen. Een goed en professioneel huurcontract is ontzettend belangrijk. Ga niet zelf iets in elkaar knippen-en-plakken, maar laat een professioneel huurcontract opstellen.

Tip #5

Richt uw woning neutraal in. Gaat u uw woning gemeubileerd verhuren? Zorg dan dat de inrichting zo neutraal mogelijk is om een groter publiek aan te spreken. Ook geven veel huurders de voorkeur aan een houten vloer, of laminaat boven vloerbedekking. Zorg dat uw woning schoon en opgeruimd is bij bezichtigingen. Verwijder zoveel mogelijk persoonlijke bezittingen.

Tip #6

Check uitvoerig de achtergrond van uw potentiele huurder. Als verhuurder is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar uw potentiele huurders. Hiermee verkleint u het risico op een dubieuze of frauduleuze huurder.

  • Vraag naar het originele legitimatiebewijs en maak daar een kopie van.
  • Google op de naam van de potentiele huurder.
  • Kijk ook op de sociale mediaprofielen van de potentiele huurder, zoals twitter, facebook en LinkedIn.
  • Vermeld in het huurcontract dat u de woning regelmatig van binnen mag inspecteren.
  • Vraag naar een recente loonstrook en een bankafschrift waar op te zien is dat het loon wordt overgemaakt.
  • Zet de nutsvoorziening op naam van de huurder.

Tip #7

Tijdelijk verhuren? Ken uw rechten en plichten! Veel huiseigenaren overwegen om hun onverkoopbare woning (tijdelijk) te verhuren om dubbele maandlasten te voorkomen. Het klinkt aantrekkelijk, maar er kleven ook veel risico’s aan. Zorg dat u zich goed laat informeren over de regels en de voor- en nadelen. Een goede informatiebron is het dossier tijdelijk verhuur bij Vereniging Eigen Huis. Uiteraard kan KRACHT makelaars u ook volledig begeleiden bij de (tijdelijke) verhuur van uw woning.

Tip #8

Vraag toestemming aan uw geldverstrekker. Heeft u een hypotheek op de woning die u wilt verhuren? Verdiep u in dat geval goed in de hypotheekvoorwaarden. De kans is namelijk groot dat u toestemming nodig heeft van uw hypotheekverstrekker voor de verhuur van uw woning. Dit geldt dan ook als u uw woning tijdelijk wilt verhuren.

Tip #9

Controleer uw verzekeringen. Als u uw woning gaat verhuren, informeer dan bij uw verzekeringsmaatschappij of dit gevolgen heeft voor uw woonhuis en aansprakelijkheidsverzekering.

Tip #10

Inventariseer de fiscale gevolgen. Als u een woning verhuurd, dan heeft dat vaan fiscale gevolgen voor de verhuurder. Raadpleeg de website van de Belastingdienst.

Tip #11

Wilt u ook zorgeloos uw woning verhuren? Schakel KRACHT makelaars in en wij ondersteunen u van a-tot-z bij de verhuur van uw woning.

Meer informatie

* Hoewel de informatie op deze pagina’s met de groots mogelijke zorg samengesteld, aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid voor onvolledige en/of incorrecte informatie.