Sterk in de verkoop en verhuur van mooie woningen

Samen maken we wonen mooier.

Wat wil Mark en wat voor invloed heeft duit op bezichtigingen?

Op 20 januari 2021 heeft demissionair minister-president Mark Rutte ons land geïnformeerd over de op handen zijnde extra maatregelen om de gevolgen van de derde coronagolf te dempen. Eén van deze maatregelen is de instelling van een avondklok tussen 20:30 en 4:30. Daarnaast wordt het aantal te mogen ontvangen gasten thuis per huishouding teruggebracht van twee naar één per dag in de privésfeer.

Avondklok en bezichtigingen

Bezichtigingen worden niet gezien als werkzaamheden die zo belangrijk zijn dat deze in de avond zouden moeten plaatsvinden. Kortom, met het invoeren van de avondklok zal het niet meer mogelijk zijn om ’s-avonds een woning te bezichtigen.

Privé nog maar één gast per dag, wel met tweeën bezichtigen

Het terugbrengen van het aantal gasten dat per dag in de privésfeer een woning mag bezoeken wordt teruggebracht van twee naar één. Een bezichtiging van een woning geldt niet als privésituatie. Dat betekent dat je nog steeds met z’n tweeën plús de makelaar een woning mag bezoeken. 

Wel willen we nogmaals benadrukken dat het van belang is om de maatregelen na te leven. Dat wil zeggen dat er maximaal twee personen plus de makelaar in de woning zijn, dat iedereen afstand houdt en mondkapjes draagt. De makelaar zorgt dat de woning tussen bezichtigingen door wordt gereinigd en geventileerd. 

Als potentiële klant kunt je ook jouw verantwoordelijkheid nemen, door niet zomaar een bezichtiging aan te vragen. We raden je aan zelf al eens door de wijk van de potentiële woning te rijden of te wandelen, en om zoveel mogelijk digitaal de woning te bezichtigen. Bent je oprecht geïnteresseerd, dan helpt onze makelaar je natuurlijk graag verder!